30 september 2013

 
 
 
 
 
För exakt ett år sen kan jag med handen på hjärtat säga att jag befann mig i något slags lyckorus. Var riktigt lycklig, hatade skolan, festade en hel del och ville bort från Sverige. Idag är jag lycklig på ett helt annat sätt, jag har tagit studenten med hyffsade betyg, bor utomlands helt ensam och vill hem till Sverige. Det är mycket man hinner med på ett år och allt jag har att säga är, sometimes you win and sometimes you learn.
 
Men färg på kroppen, goda drinkar, lunch vid havet och häng vid poolen skulle inte sitta fel i ett par dagar. Kanske tillsammans med min och Nattas nya grekiska kompis som också vill bort från London. Skönt att höra att man inte är den enda. Visst är London en riktig storstad som aldrig sover, det är bra (och dyrt) käk och shoppingen behöver jag inte ens säga någonting om. Att resa hit är en sak, då får man se allt som är bra med staden men låt mig klargöra en sak för er mina vänner, att bo här är en helt annan femma. Och för att ge er lite inside-information så har jag faktiskt valt att avbryta min kurs som jag pluggar på grund av olika anledningar. Och jag har gjort detta val grundat på kursen, skolan och min hälsa. Jag har helt enkelt gjort det bästa för mig själv. 
 
I torsdags åkte Natta hem och idag bokade hon nya biljetter. Hahaha, på måndag om en vecka är hon tillbaka!! Vi hade en jäkla bra vecka när hon var här sist, det blir minst lika kul denna gång! 

Autumn

 
Säga vad man vill om mörker och kyla, men jag gillar hösten och (nästan) allt som har med hösten att göra! Let's make the best out of this autumn!

One year older

 
 
Klockan är 4, alarmet står på 05.30, Natta har inte ens packat och hennes lilla resa lider mot sitt slut. För en vecka sen kom hon, och nu ska hon plötsligt åka hem. Tiden har gått riktigt fort och vi har haft det så kul tillsammans!! Det kommer bli riktigt tomt utan henne, men snart ses vi igen!
 
Hennes sista heldag här var inte vilken dag som helst, utan hennes födelsedag! Vi började dagen med lunch på ett asiatiskt ställe vi hittade här i närheten, sedan fick hon sina naglar fina och fräscha innan hon gick loss i klädbutikerna. Vi avslutade kvällen med en finmiddag och sedan var dagen slut. Ibland går tiden så läskigt fort.. Och ibland, läskigt sakta. Nyss var vi liksom 13, cyklade på en (!!!) ful och gul cykel tillsammans med Veronica (Haha hej Verro!) och nu är vi plötsligt 19.
 
Vi har suttit i lobbyn här på hennes hotell hela natten, skrattat och bara haft kul tillsammans med ett par trevliga killar. Och för att vara ärlig tror jag inte det blir så mycket sömn i natt.. Glömde kameran hemma så det får bli ett par charmiga mobilbilder som kort får summera hennes sista dag här och sedan ett par från åren som gått, why not take a walk down the memory lane.. Haha.
 
Nu ska jag tvinga Natta och packa innan hon glömmer kvar något här. Jag tänker aldrig åka tillbaka hit...... Vi hörs vänner!
 

Waiting all night


Some good quotes to put in mind

 

En liten Londonvideo

 
God morgon! Jag har som tidigare nämnt lyckats knåpa ihop en liten video till er! Är lika förvånad som er my dear friends.. Är inte världens bästa på att filma och ännu sämre på att göra videoklipp men övning ger färdighet, antar jag. Och inte är det världens bästa kvalite heller... Hahaha. Aja, 
 
Igårkväll hade jag och Natta en riktig myskväll med gosaker och en första måltid vid halv 7 på kvällen. Det värsta är att åka hem från hennes område, åkte som vanligt vilse och det tog mig mer än en timme att komma hem men bättre sent än aldrig. Nej, nu ska jag ta och hoppa in i duschen och sedan göra mig i ordning. Måste ta vara på tiden när hon ändå är här, inte länge kvar tills hon åker tillbaka.. Det kommer bli så tomt.
 
Men jag hoppas att ni mår bra mina vänner! Ha det!

Dom två viktiga killarna i livet


The weekend

 
 
 
 
 
 
 
 
Hej vänner! Mår ni bra? Jag har lyckats fått en rejäl förkylning så att jag håller tummarna för att det inte ska bli värre. Hur som helst! Hur har er helg varit? Helgen gick väldigt fort, nu när man tänker efter.. I fredags hade vi planer på att gå på en studentfest vars tider var från 23-06.. Om vi gick? Nej. Efter att ha gått hela dagen var vi för trötta för att göra oss i ordning för att dansa hela natten så vi bestämde oss helt enkelt för att köpa med oss burger king och en massa godis till Nattas hotel. Vi äter så jävla mycket här, alla pengar går åt mat.. Jag kom faktiskt aldrig hem den natten utan somnade på deras typ, ärtsäckar fast i större format. Det kändes morgonen därpå vill jag lova.. 
 
Och i lördags efter att ha spenderat dagen på Oxford street och gått loss på barnavdelningen inne på primark så mötte vi upp ett gäng vänner för att fira Lucia, min förra rumskompis som blev hela 19! Vi avslutade iaf helgen med en sight-seeing runt kalla London.. Har lyckats knåpa ihop en liten film på imovie, ska försöka ladda upp den här på bloggen någon dag. Tills vidare får ni lite bilder, bättre än inget.
 
Nu ska jag ta och ringa en saknad vän. Som jag saknat hans röst! Hoppas allt är bra med er! Kram

She's here, I'm here, we're here!!

 
 
Hon är här!!! Och som jag har längtat! Sist vi reste tillsammans var vi i Grekland och solade tills vi börja flagna.. Och nu är vi i London. Efter att vi först blev separerade vid bussarna som skulle ta oss in till London så hittade vi inte varandra när vi väl anlände. Men med min smarta hjärna som valde att följa efter en främling så hittade vi varandra, och efter ett par timmar lyckades vi ta oss fram till hennes hotell. Sedan återstod det för mig att försöka hitta vägen hem. Jag hamnade jag vet inte var och gick vilse ett flertal gånger på typ, en halvtimme..
 
Idag ska vi ha en heldag på oxford street, med god mat och shopping innan kvällens party. Min g12 hänger med så jag ska försöka få lite bilder. Vi hörs! Och ha en bra fredag!

Costa at Stansted airport

 
Efter minuter av bråk med internetuppkopplingen och en "lycka-till-klapp" på axeln från världens gulligaste gubbe som satt bredvid mig så har jag äntligen fått igång internet! Sitter på Costa och dricker den bästa peach lemonaden jag någonsin druckit i hela mitt liv.. Och om typ, 5 minuter (!!!!) anländer mitt finbesök från Sverige och jag är så taggad! Det kommer bli så kul! 
 
 
Alltså, det allra första ögonblicket, när man ser ett ansikte man känner igen komma från flyget eller när man själv anländer till en flygplats och ser någon stå där och vänta, är så jävla lyckligt. Det är ren lycka, haha. Förhoppningsvis har jag lite mer bilder att bjuda på den kommande veckan, men nu ska jag packa ihop mina grejer och ställa mig utanför "international arrivals". Hoppas ni mår bra och att ni tar hand om varandra där hemma. Kram!
 
 
 

Oxford Street

Jag är så usel med min kamera för att vara ärlig.. Den ligger i min väska, jag har med den varje dag men orkar aldrig stanna upp mitt på gatan bland alla människor för att ta kort.. Hur som helst! Idag bestämde jag och Sonja oss för att ha en heldag tillsammans och trängas bland alla människor i London. Det är en hel del skandinavier här, svenskar överallt. Man undrar om man ens lämnat Sverige.
 
För det första så tog det oss evigheter att hitta varandra då vi anlände på typ varsin sida av oxford street (ni som varit här vet hur stort det hela är) men till slut gick det! Vi började med en brunch och sedan shopping. Jag gick konstigt nog inte loss gällande shoppingen men en och annan tröja fick jag tag på ftersom det är rätt kallt här, ännu kallare i skolan (förutom när man springer upp och ner för alla trappor för att komam till lektionerna). Vi avslutade dagen på starbucks, vilket var en välbehövlig vila för benen. 
 
Jag och min värdfamilj bestämde oss för att åka till ett matställe nära oss medan min roomie åkte iväg och festa. Allting är i sin ordning, rumskompisen är på fest och resterande sovandes i sina sängar, typ. Konstigt nog så kommer min rumskompis alltid hem så sent, även under skoldagarna.. Jag undrar vart hon tar vägen efter skolan och hur hon orkar vara borta så länge. Inte nog med att jag typ bara kan vägen till skolan och tillbaka så är jag heeeelt död när jag kliver innanför dörren under veckan.
 
Nästa vecka händer dock en del roliga grejer som jag ser fram emot, bland annat födelsedagsfirande och besök från Sverige så jag unnar mig en lugn helg där jag kan ta igen sömn och ladda om. Hoppas ni har det bra i Sverige och att det är lite varmare än här.. Kanske inte lika regnigt heller.

First week, done!

 
 
 
Hej vänner! ÄNTLIGEN är den första skolveckan över. Jag har hunnit byta värdfamilj och rumskompis. Den första värdfamljen jag hade var inte direkt en drömfamilj man ville bo hos, så jag och min x-roomie har bytt och splittrats, vilket är synd eftersom vi kom väldigt bra överrens. Jag har hamnat hos en ny familj som är tusen gånger bättre, en brittisk familj från Jamaica och en rumskompis från Chile. Det var skönt att byta familj, dom jag bor hos nu kommer jag mycket bättre övverrens med. Tyvärr har jag inte lika bra relation med min nuvarande rumskompis som jag hade med min förra men det är okej!
 
Skolan är rätt stor och det är folk från hela världen vilket är sjukt kul!! Alla är supersnälla och öppna, gällande kommunikationen får man helt enkelt göra sitt bästa. Jag har fått ett par vänner från olika länder så det är kul, av någon anledning är det väldigt många från södra amerika.. Vi har inte hunnit upptäcka så mycket av London än men eftersom vi pluggar rätt nära big ben och london eye har vi varit förbi där. Utöver det har jag och ett par tjejer   som jag blivit väldigt bra kompis med endast, typ.. Ätit ute och så vidare.
 
Skolan är bra, om man väljer rätt. Deras scheman är inte likadana som i Sverige och eftersom jag pluggade på JENSEN så skiljer det sig ganska rejält. Tre dagar i veckan går jag till halv 7 på kvällen, börjar vid 9 någon gång och ibland senare. Det tar strax över en timme för att ta sig till och från skolan så man är rätt slutkörd på kvällarna. Men första veckan är över och det tackar vi för. Helgen är välkommen!
 
Och justja! Det har skett en del ändringar i min kurs så jag är hemma tidigare än beräknat. Det kommer bli skönt!
 

London

 
Hej vänner! Jag anlände igår och det har varit riktigt kämpigt sen dess. Att flytta till ett annat land är inte bara modigt, utan riktigt starkt för det är jobbigare än vad man tror. Allting är inte riktigt frid och fröjd än, av den anledningen har det varit kämpigt sen jag anlände, men jag har som tur en rumskompis från Mexico och vi kommer riktigt bra överrens så det underlättar en del. 
 
Och så har vi för första gången varit i skolan, tog oss nästan 2h att komma till skolan idag. Helt sjukt, men vi kom fram till sist och jag har lärt känna några nya polare. Ett par från Sverige och övriga norden men även en kille från Algeriet som inte är en höjdare på engelska så det är lite svårare att kommunicera med honom. Tror jag ska köra på teckenspråk eftersom mina franska skills inte riktigt finns.. Och franska fatta han. 
 
Det är allt jag har att säga för nu, min dator dog igår och jag har lyckats glömma adaptern hemma i Sverige. Sorgligt nog har dom ett annat kontaktuttag här så jag fick bara gilla läget. Har lyckats låna en adapter av en dansk tjej så jag passar på att ladda både mobil och dator. Jag hoppas att allting är bra med er där hemma. Ta hand om er och om varandra. Ni ska bara veta hur bra Sverige är, ta vara på det. Och även om många saker är bra med London så finns det en rejäl hemlängtan som växer inom mig. Det kunde man inte tro, en tonåring, fri och allt i en storstad men ändå saknar Sverige. 
 
Mitt hjärta typ blöder när jag ser bilden ovan. Mina fina killar som lämnade av mig vid flygplatsen igår, känns så sjukt. Ena sekunden står man och kramar om dom och sedan ses man inte mer på månader..

Karlsson på taket

 
 
 
 
 
 
 
Hej vänner! Sådär! Nu har jag fått krama om (och gråta lite....) alla mina goa vänner och sagt hejdå, förutom grabbgänget som hänger med till Arlanda! 
 
Hur som! I fredagskväll hade jag en avskedsmiddag på Karlsson på taket tillsammans med ett gäng fina vänner. Därefter svängde vi förbi Pitchers och sedan somnade jag tryggt i min finas famn. Som jag kommer sakna det, eller det är rätt mycket man kommer sakna med den här stan även om man 90% av tiden vill bort här ifrån.
 
Min sista dag spenderade jag med killen innan tjejerna kom över. Tog tag i packningen (alltid ute i sista sekund) och har för första gången inte packat hela väskan proppfull! Men alltså, jäklar vad lång tid det tar att packa, inte är det roligt heller.. Belönade mig och polarna med en sista natt-donken-runda innan jag mötte upp en killkompis. Sedan ringde Kevin och hade årets finaste avskedssamtal.. Och nu ringde mitt alarm. Känns som jag klev in genom dörren för en halvtimme sen, vilket jag kanske gjorde också. Får ta igen lite sömn på väg till Arlanda!
 
Är konstigt nog inte så nervös, rätt lugn för att vara ärlig. Men det kommer väl när jag sitter och väntar på flyget, mobbad och så vidare. Eller så behåller jag lugnet. *peppar peppar*. Nej, nu ska jag nog ta en dusch. 
 
Ta hand om er mina vänner. Vi hörs när jag är framme! PUSS!

A black top with that little extra

 
 
SOM jag spanat in denna goding! Kunde bara inte låta bli när den hängde framför ögonen på mig. Det var som om ödet ville att vi skulle get together.

Black boots

 
 
Säg hej till mina nya favoritskor!

Those harder goodbyes

 
 
 
Efter kvällshäng på Pitchers och en beställning från Donken sov jag och Kani gott. Om man bortser att hennes rum kändes som årets bastu. Och justja, innan vi gick och la oss fick vi för oss att borsta tänderna med bakpulver. Men youtube got us fooled cause it was disgusting. 
 
Torsdagen i all ära bjöd på ett par jobbiga avskedskramar men träff med fina vänner. Det är som att man sparar dom mest jobbiga hejdå till slutet, to spare the heartache.. Men ett par gjorda, nu är det några kvar. Sen har jag tagit mig igenom the hard part!
 
Jag började med att möta upp Vendela över en lunch för att både catch up och planera roliga saker framöver! Jäklar vad jag kommer sakna den bruden men snaaaart ses vi igen!! Kändes riktigt konstigt att stöta på ett flertal vänner på stan och glatt kunna heja på alla, har blivit van vid Skåne och att inte känna någon. Haha. Sedan åkte jag och mötte upp bästis som jag inte träffat på över 1 år, skönt att äntligen få krama om henne igen! Inte lika skönt att behöva säga hejdå för ytterligare ett par månader, but distance will never kill us.
 
Sedan lyxade jag till torsdagskvällen med finmiddag på restaurang med mannen. Bra avslut, ligger för tillfället utslagen i soffan tillsammans med gossip girl gänget. Tänker nog ligga här tills imorgon, hörs vänner! 
 
(Okeeeej, inlägget skulle upp igår egentligen men blogg strulade så det kommer nu istället. Bättre sent än aldrig.) God morgon förresten!

CANON G15

 
Hej vänner! Idag bestämde jag och mamma oss för att luncha innan jag mötte upp grabbarna för en fika, för första gången på hela sommaren så var vi äntligen samlade hela gänget. Sedan blev jag hämtad av mannen som kom direkt från jobbet, raka vägen hem där han ställde sig i köket medan jag fick lira FIFA. Han kan sin plats han ;)
 
Nu fick jag helt plötsligt lite bråttom eftersom jag hastigt bestämde mig för att möta upp en kompis. Men jag tänkte bara visa er min nya kompis som jag hade tänkt ha med mig i London för tillfällen då jag inte orkar släpa på systemkameran. Vi hörs mer imorgon. Puss!
 
 
 

Four great things

 
 
 
 
 

There's something about those baggy jeans

 
 

LUMENE

 
Måndag, och min allra sista vecka innan jag drar har kickat igång! Idag har jag hunnit träffa två fina vänner som jag inte har träffat på ett tag, a little bit of catching up och sedan ett litet hejdå. Lär bli många hejdå denna vecka, kommer alltså i slutet av veckan förmodligen ha gråtit ut alla tårar som existerar i min kropp. Spenderade i alla fall kvällen lite otippat framför idol tillsammans med mannen, med andra ord ett riktigt bra avslut på denna måndag.
 
Men jag ville mest bara berätta för er att jag har hunnit samlat på mig onödigt många läppstift under sommaren, mina två senaste tillskott kommer ifrån Lumene och jag är helt kär. Dom som känner mig vet att jag är en nude-girl när kommer till läppar så jag kunde inte motstå dessa. Den ena har den perfekta rosa färgen och den andra är lite mer korallfärgad. Tips, tips, tips!!


RSS 2.0